Hålfotsinlägg

Jag har tillverkat hålfotsinlägg sedan 1987.Jag tar avtryck på dina fötter och skickar dessa avtryck till en ortopedtekniker för tillverkning samt provar även ut och säljer Superfeet sedan sommaren 2006.
Jag ser till dina fötter och dina problem.Oftast räcker det med med vanliga superfeet,men fungerar det inte då gör jag avtryck för vanliga  typen av hålfotsinlägg.
Av Sveriges återförsäljare så var jag en av dem som provade ut och sålde flest superfeet under 2007.
En typ av färdiga inlägg som provas ut för din fot och som vidanvändandet låter foten få bibehålla sin naturliga rörlighet och användning av småmusklerna i fotvalven. Det är ett mycket bättre alternativ mot de vanliga inläggen som ofta passiviserar fotvalvet och i många fall gör fötterna för stela, samt man slipper ofta skavsår vid tillvänjningstiden och fötterna mår bättre i helhet.
Dessa kan användas i arbetsskor och idrottsskor, samt oftast i de  flesta skor som man vill använda.
Indikationer för hålfotsinlägg är;nedsjunkna längsgående fotvalv,(pes planu valgus), Höga fotvalv, 
( pes cavus), Nedsjunket främre fotvalv, (pes transverso planus).Fotvalvsplatteinflammation (plantarfascit).Hälkuddeproblem.
Hallux valgus,i de flesta fall kan man minska belastningen på stortåns grundled genom ett ordentligt inlägg, för hela foten där man lägger den största belastningen på hälen,inte på framfoten som man tidigare har trott.
Hälseneproblem (achillestendinit). Slemsäcksinflammation (bursit) kring hälen/hälsenan, beror ofta pga.nedsjunkna fotvalv eller felaktiga skor eller orsakas även av rena överbelastningar. 


  Kontakta mig för tid för utprovning och priser

 

 

 

Nyheter

Fri förebyggande behandling och rehabilitering

Naprapatens manuella terapi mot konventionell ortoepdisk terapi

Inlägg om Naprapaten och onödiga ortopedbesök Var skrivet i Läkartidningen nr 42 2010 volym 107

Naprapater minskar vårdköer

Länk till Svt play

Ryggkliniken på Facebook!
Nu finns Ryggkliniken Gert Wahlgren AB även på Facebook.
Läs mer

 

Skop-undersökning 2009
Enligt undersökningen genomförd av Skop 2009 har nästan en tredjedel av alla vuxna svenskar någon gång besökkt en naprapat...
En pdf fil öppnas
Läs mer