Vad jag kan hjälpa dig med


Jag har en specialisering på rygg, nacke, led och muskelbesvär och  jag kan därför hjälpa dig med flesta leder och muskler i kroppen. 

Jag behandlar

 • Nackspärr, spänningshuvudvärk, nackproblem med eller utan utstrålning och domningar i axlar,armar och händer. Tillstånd efter Whiplashproblem .
 • Skulder och axel besvär med värk ,domningar i underarmar och händer. Käkledsbesvär som ofta hör ihop med nackbesvär.Yrsel,tinnitus

 • Ländryggsproblem med eller utstrålning i ben, ischias, Akuta eller långvariga(kronisk).Värk i bäcken, höfter.Värk över rygg och bäcken under och efter graviditeter.Restless legs.
 • Tennisarmbåge,lateral epikondylit/golfarmbåge,medial epikondylit, handvärk med eller utan domningar
 • Förbättring av läkningen av stukade leder .
 • Lindring efter revbensskador
 • Knäproblematik,värk,stelhet.Akuta och kroniska skador
 • Hälsene-, fotvalvsproblem som plantarfascit/ hälsporre,där har jag effekt med mina behandlingar med bra resiultat på 90-95 % av de som söker mig..Långvariga fotproblem
 • Benhinneinflammaton,compartmentsyndrom .
 • Idrottsskador
 • Muskelbristningar

 

Jag har idag ett gott samarbete med läkare och sjukvården i övrigt. Det betyder att jag kan få kompletterande utredningar gjorda när det behövs. Mängder av företag,bl.a Destination Gotland,Cementa,Caverion,Eskelunds Hembageri,Peab och idrottsklubbar anlitar mig som jag då hjälper med akuta skador, rehabilitering,förebyggande friskvård samt företagshälsovård med ergonomi. De personer som söker mig är personer med yrkesrelaterade belastningsskador i rörelse och stödjeorganen i form av smärta i rygg, nacke och skuldror samt långvariga eller oklar sjukdomsbild t.ex. belastnings- problem, spänningstillstånd och andra psykosomatiska tillstånd som riskerar att ge eller ger en arbetsoförmåga.

Övriga personer som söker mig är för sådana med skador och tillstånd som sker på fritiden, hemarbete eller trädgårds arbete. Då med akuta ryggskott (akut lumbago), belastningsvärk i hela ryggen. Värk i axlar, armar och värk i höfter, knän och fötter. Självklart så finns den kategorin med när ryggen inte orkar med det tyngre tillfälliga jobbet i trädgården eller i hemmet. Det är då som jag kan hjälpa de personerna med direkt riktad behandling och ofta så behövs det då även hjälp med att utforma ett lämpligt träningsprogram med uppföljningen för att få fart på dessa personer igen. * Nästa målgrupper som jag arbetar med är de många idrottslag som anlitar mig för att få gång sina idrottsutövare på snabbast och effektivast sätt. De idrottsklubbar som anlitar mig är i dagsläget, Visby Roma Hockey, men sedan kommer det ändå enskilda utövare från många andra klubbar då jag ju har 27 års erfarenhet av alla typer av idrottsskador som jag har fått av att jobba med mängder av olika idrottsklubbar under åren. Främsta meriten är att behandla alla typer av basket skador för Visby Ladies i 24 år. Snabbt rehabiliterade spelare ger ett vinnande lag, Den säkraste vägen för rehabilitering.

 

 

 

Nyheter

Fri förebyggande behandling och rehabilitering

Naprapatens manuella terapi mot konventionell ortoepdisk terapi

Inlägg om Naprapaten och onödiga ortopedbesök Var skrivet i Läkartidningen nr 42 2010 volym 107

Naprapater minskar vårdköer

Länk till Svt play

Ryggkliniken på Facebook!
Nu finns Ryggkliniken Gert Wahlgren AB även på Facebook.
Läs mer

 

Skop-undersökning 2009
Enligt undersökningen genomförd av Skop 2009 har nästan en tredjedel av alla vuxna svenskar någon gång besökkt en naprapat...
En pdf fil öppnas
Läs mer