Ryggkliniken Gert Wahlgren

Behandlingar

Har du skadat dig eller fått någon typ av värk i kroppen?

Jag arbetar med manuell medicin vilket innebär att jag arbetar med mina händer.Jag jobbar numera på en amerikansk drop bänk. Behandling enligt thompson drop tekniken. När du söker mig för dina smärtor, skador och spänningar i framför allt senor, muskler och leder. Jag förebygger, behandlar och hjälper till med din rehabilitering efter varje tillstånd har sökt mig för. Jag betraktar kroppen som en helhet och behandlar den därefter. Många symtom uppstår genom kedjereaktionen i kroppen. De muskler och leder där symtomen sitter hänger samman med framförallt ryggradens funktioner och nerver. Kroppen kan under en lång tid härda ut och kompensera en störning i form av t.ex. stress eller felaktig arbetsställning. Ända tills den en dag säger ifrån och det är hög tid att söka hjälp.

 Syftet med behandlingen är att återställa kroppens naturliga förmåga till rörlighet Det gör jag via justering enligt thompson drop tekniken, justering och då även manipulation ,massage etc.. 

När du kommer till mig vid ett första besök kommer jag att börja med utforma en journal för dig. Sedan frågar jag ut dig vad du har råkat ut ,när det hände och om du har haft detta tidigare. Om du tidigare har varit med om några olyckor av annat slag som kan påverka det du söker för .Sedan om du har några sjukdomar eller tillstånd som du tar mediciner för.

Jag jobbar ju med kroppens biomekanik. Vissa saker kan komma från t.ex ländryggen och ge värk på andra ställen i kroppen. Du kanske går omkring med värk i nacke, axlar och får huvudvärk. Det behöver inte vara fel på din nacke, det kan lika gärna komma ifrån din ländrygg eller bäcken.

Människan vill alltid skapa en kompensation för att slippa smärtan. En katt eller hund går på 3 ben, människan vrider sin rygg. Lyfter sin ena skuldra, tippar nacken då kanske beroende av att du har ont i din ena fot. Alla 8 förband som marknadsförs på Facebook som man sätter uppe i skuldran för att stäcka upp sin rygg fungerar bara om du inte är stel i dina höfter, ländrygg eller bäcken.

Så allt handlar om att leta tag i vad som orsakar , inte att symtombehandla och då korrigering av orsak till lidande.

Allt för ofta som kommer det människor till mig med ont i nacken, bröstrygg som man har behandlat flertalet gånger och felet sitter i ländryggen.

Även så har man behandlat ena sidans bäckenbensled när felet sitter på andra sidans bäckenbensled eller rent av i knäet.

Tinnitus behöver inte alls komma ifrån örat eller nacken, det kan lika gärna komma ifrån ländryggen. Det blir ett reflexmässigt försvar som sprider sig uppåt. En patient blev av med det mesta efter han fick byta ut sina höftleder. Nu kan han låsa til sig i ländryggen och då börjar det susa i ena örat.

Så jag gör då sedan en undersökning av din rygg etc beroende på vad du söker för .

Då oftast förbehandling med muskelstimulering. Sedan då justering med drop enligt Thompson drop tekniken. Och man behandlar alltid in i smärtfri rörelseriktning, aldrig in i smärtan. Det som kan göra ont är ffa undersökningen då man klämmer på det som gör ont på dig.

Vid olika problem i rörelseapparaten då blir det ofta akupunktur ,men för de som av någon anledning är rädda för nålar då kan jag använda muskelstimuleringen istället,men det tar vi eftersom.

Kompletterar min behandling då  Västerländsk medicinsk Akupunktur/triggerpunkts-akupunktur som efterbehandling. Även Diagnostiskt Ultraljud  för Muskuloskeletal bruk.

Mina behandlingar

Dokumentation

Dokumentation om Manuell Medicin och då framtaget av Chiropraktorer i New Zeeland Oakley Smith som utvecklade Naprapatin i Chicago för snart 100 år sedan var

Läs mer »

Naprapati

Varit verksam sedan 1984 och träffat på det mesta inom rygg och ledproblem och kan nog hjälpa dig med det mesta. Har även jobbat med

Läs mer »

Diagnostiskt Ultraljud

Diagnostiskt ultraljud för muskuloskeletalt bruk Då med Versana Active som jag kan se en bild av mjukdelsvävnad och skelettkonturer. På detta sätt kan jag därför

Läs mer »

Medicinsk akupunktur

Medicinsk akupunktur Jag har även utbildning och då över 20 års erfarenhet att behandla med Medicinsk Akupunktur efter västerländsk medicinsk diagnos.Även kallad triggerpunkts akupunktur och

Läs mer »